19 Mart 2011 Cumartesi

Kilo vermek ile yağ yakmak aynı şey değildir.

Kimi insan zayıflamaya karar verip diyet yaptıktan sonra arkadaşlarına ben 1 ayda 10 kilo verdim diye konuşur. Halbuki bilmez ki 10 kilo vermekle 10 kilo yağ vermek aynı şey değildir. Verdiği 10 kilonun 5 kilosunun kas olabileceğini ve bunun ilerisi için ciddi omurga ve kas sorunu yaratacağını düşünmez. Hayatı boyunca yapmış olduğu aktivitelerden kazandığı ufacık kasları da bu diyetle kaybeder.

O yüzden kilo vermede tartıya değil aynaya bakmanızı öneriyorum. Şimdi çok fazla yağ yakmak için vereceğim ipucuları okuyun.

1)Haftada en az 3 defa ağırlıkları kaldırma süresinin 30-60 saniye aralığını geçmediği body çalışması yapın.




Body çalışmasında en önemli etken antrenmdan sonra birşeyler yemektir. Antrenmandan sonra hiçbirşey tüketmezseniz vücudunuz gelişmez, kas kaybınız artar ve metabolizmanızla birlikte yağ yakımınız azalır.

2)Klasik 60 dk boyunca yapılan tempolu yürüyüşler yerine arada bir 30 dakika 1dk yürü 1 dk koş interval cardio yöntemini deneyiniz.

3)Vücuda giren karbonhidrat miktarını azaltın. Zayıflamak isteyen bir insana ilk önerim günlük 100-250 gram arası karbonhidrat tüketmesidir. Karbonhidrat kaynakları için Google'da araştırma yapın.

4)Metabolizma ve yağ yakım hızınızı arttırmak için yağsız hayvansal protein kaynaklarını tüketin. Yağsız yoğurt
Yağsız dana eti
yuımurta akı
yağsız lor peyniri, yağsız balık (en az yağ çuprada vardır.)

5)Tehlikeli yağ tüketimini sıfıra indirin. Gün içinde yumurtanın sarısı, yağlı et, ayçiçek yağı, tereyağı, fast food ürünleri gibi yağlı gıdalardan uzak durun. Ceviz ve badem gibi doymamış yağ tüketimini yapabilirsinzi ama günde 1 avuçu geçmeyin.

6)Dehidrasyonu önlemek ve metabolizma hızını arttırmak için günde kışın minimum 2 yazın minimum 3 lt su için.Sürekli yanınızda şişe taşıyın.

7)Besin sindirimini arttırmak ve kendinizi tok hissetmek için lifli gıdaların tüketimini arttırın.

8)Metabolizma hızını arttırmak için sık sık az az beslenin.

9)Diyet süresince alkolden uzak durun ya da minimum seviyede tutmaya çalışın. Vücut alkolu zor sindirir. Alkol’ün gramı yaklaşık olarak 7 kaloridir, ve kolayca metabolize olur ve yağ olarak depolanır.

10)Pulbiber, kafein , tarçın, kara biber gibi baharat ve gıdaların tüketimini arttırın. Böylelikle yağ yakımı artar ve metabolizma hızlanır. Birçok yağ yakıcı ürünlerde kırmızı biber özünün bulunduğunu biliyor muydunuz?

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa